Teken de petitie op www.aivl.be/soseuropa
De grootste scheepsramp op de Middellandse Zee ooit. En het ergst van al: ze had vermeden kunnen worden.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 april kapseisde een schip in de Middellandse Zee. Aan boord, volgens de laatste berichten, mogelijk 950 vluchtelingen en migranten. Voorlopig werden slechts 28 van hen levend teruggevonden.

Dit is de zoveelste vreselijke menselijke tragedie in de Middellandse Zee, En het ergst van al is dat die doden, net als de vele andere verdrinkingen van de laatste maanden, vermeden hadden kunnen worden.

Hoeveel mensen moeten er nog sterven? Eis dat de Europese Unie niet langer wegkijkt en haar verantwoordelijkheid neemt. Nu.

De Europese Unie heeft haar grenzen over land hermetisch afgesloten. Dit dwingt duizenden mensen, gedreven door oorlogen, vervolging en armoede, hun leven op het spel te zetten om Europa te bereiken via de zee. Bovendien is er sinds november 2014 geen gecoördineerde zoek- en reddingsoperatie op zee meer, wat van die mannen, vrouwen en kinderen vogels voor de kat maakt.

Roep de Europese leiders, onder wie Eerste Minister Charles Michel en Staatssecretaris Theo Francken, op mensenlevens te redden. Teken de petitie.

Amnesty International wil dat:

  • alle EU-landen samen de zoek- en reddingsoperaties op zee uitbreiden. Dit is nu de hoogste prioriteit.
  • Daarnaast moeten er meer veilige en legale manieren zijn om naar Europa te komen.
  • Eens mensen op de vlucht voor conflicten en vervolging Europa bereiken, moeten ze toegang hebben tot internationale bescherming.
  • Tot slot moet de samenwerking met derde landen, gericht op het beperken van migratiestromen, stoppen als die landen de mensenrechten schenden.
EERST MENSEN, DAN GRENZEN. IK TEKEN.
MEER DOEN?

Van 21 april tem 5 mei trekken we met onze petitie naar het Filmfestival MOOOV in verschillende Vlaamse gemeenten. Help mee als vrijwilliger.

Meld je aan!

Facebook
Twitter
Instagram
www.aivl.be
E-mail
Advertenties

Over Theo Herbots the voice from #Tienen

(You can read this message on my blogs in 110 languages) Ik heb reeds meer dan 100 websites gemaakt, U kunt in dit profiel er enkele van terugvinden. Ze allemaal weergeven zou teveel zijn Bedankt voor Uw bezoek en het vertrouwen Vriendelijke Groet THEO HERBOTS PS. vanaf nu kan U zelf uw websites maken met Theo-Herbots-Wix-Websites (NL)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s