Teken de petitie op www.aivl.be/soseuropa
De grootste scheepsramp op de Middellandse Zee ooit. En het ergst van al: ze had vermeden kunnen worden.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 april kapseisde een schip in de Middellandse Zee. Aan boord, volgens de laatste berichten, mogelijk 950 vluchtelingen en migranten. Voorlopig werden slechts 28 van hen levend teruggevonden.

Dit is de zoveelste vreselijke menselijke tragedie in de Middellandse Zee, En het ergst van al is dat die doden, net als de vele andere verdrinkingen van de laatste maanden, vermeden hadden kunnen worden.

Hoeveel mensen moeten er nog sterven? Eis dat de Europese Unie niet langer wegkijkt en haar verantwoordelijkheid neemt. Nu.

De Europese Unie heeft haar grenzen over land hermetisch afgesloten. Dit dwingt duizenden mensen, gedreven door oorlogen, vervolging en armoede, hun leven op het spel te zetten om Europa te bereiken via de zee. Bovendien is er sinds november 2014 geen gecoördineerde zoek- en reddingsoperatie op zee meer, wat van die mannen, vrouwen en kinderen vogels voor de kat maakt.

Roep de Europese leiders, onder wie Eerste Minister Charles Michel en Staatssecretaris Theo Francken, op mensenlevens te redden. Teken de petitie.

Amnesty International wil dat:

  • alle EU-landen samen de zoek- en reddingsoperaties op zee uitbreiden. Dit is nu de hoogste prioriteit.
  • Daarnaast moeten er meer veilige en legale manieren zijn om naar Europa te komen.
  • Eens mensen op de vlucht voor conflicten en vervolging Europa bereiken, moeten ze toegang hebben tot internationale bescherming.
  • Tot slot moet de samenwerking met derde landen, gericht op het beperken van migratiestromen, stoppen als die landen de mensenrechten schenden.
EERST MENSEN, DAN GRENZEN. IK TEKEN.
MEER DOEN?

Van 21 april tem 5 mei trekken we met onze petitie naar het Filmfestival MOOOV in verschillende Vlaamse gemeenten. Help mee als vrijwilliger.

Meld je aan!

Facebook
Twitter
Instagram
www.aivl.be
E-mail
Advertenties

Over 𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧𝕠𝕚𝕔𝕖 🗣 💌 𝕠𝕗 𝕥𝕚𝕖𝕟𝕖𝕟 🇧🇪 😍💋

Mijn advies zorg dat het U goed gaat zowel #Financiële Gezondheid #Fysische Gezondheid #Psychische Gezondheid. Als het met één van deze drie misloopt, loopt het ook snel mis met de twee andere en wordt men HEEL ONGELUKKIG Daarom geef ik in mijn talrijke Blogs en Sites nuttige informatie om dit te voorkomen. Schrijf U in op de nieuwsbrieven en gegarandeerd dat U HEEL GELUKKIG wordt Klik op de link bekijk volledig profiel om ook nog eens een kijkje te nemen van andere sites die ik heb gemaakt Vriendelijke Groet 𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧𝕠𝕚𝕔𝕖 🗣 💌 𝕠𝕗 𝕥𝕚𝕖𝕟𝕖𝕟 🇧🇪 😍💋

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s